Polityka prywatności

Polityka Prywatności

Administrator i właściciel danych

Jutro Rano Patryk Górczyński
Ul. Iłżecka 61/9, 27-400 Ostrowiec Św.
NIP 661 230 74 60

Kontakt z administratorem danych osobowych jest możliwy za pośrednictwem adresu e-mail info@jutrorano.pl oraz pocztą tradycyjną na podany powyżej adres.

Dane osobowe Usługobiorcy i Klienta są przetwarzane zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz.U. 1997 Nr 133, poz. 883 ze zm.) (zwana dalej: Ustawą o ochronie danych osobowych) oraz ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. (Dz.U. 2002 Nr 144, poz. 1204 ze zm.). 

Jakie dane osobiste zbieramy i dlaczego je zbieramy

Rodzaje danych osobowych

– imię i nazwisko
– nazwa firmy
– adres korespondencyjny
– adres e-mail, numer telefonu
– temat oraz treść wiadomości
– numer NIP

Twoje dane osobowe przetwarzamy w związku z:

  • realizacją umowy dotyczącej wykonania sesji fotograficznej i/lub materiału filmowego
  • świadczeniem usług wymaganych przez Użytkownika
  • komunikacją z użytkownikiem
  • przedstawianiem ofert handlowych
  • zawarcie i realizacja Umowy Sprzedaży
  • oraz innych czynności stanowiących przedmiot zawartej umowy i wymagających przetwarzania danych osobowych (art. 6 ust 1 lit b oraz art. 6 ust. 1 lit f RODO).

Dane osobowe mogą być również przetwarzane na podstawie Twojej zgody (art. 6 ust 1 lita RODO w zw. z art. 81 ust. 1 ustawy z dnia 4 lutego 1994 r o prawie autorskim i innych prawach pokrewnych), do momentu jej odwołania przez Ciebie.

Przetwarzanie danych osobowych przez nas wynika również z obowiązków określonych przepisami prawa tj. ustawa o rachunkowości, kodeks cywilny w związku z dochodzeniem roszczeń. (art. 6 ust 1 lit c RODO).

Miejsce przetwarzania

Twoje dane osobowe są przetwarzane w biurach Administratora Danych oraz innych miejscach związanych z działaniami prowadzonej działalności gospodarczej. W celu uzyskania szczegółowych informacji należy skontaktować się z Administratorem danych.

Metody przetwarzania

Na podstawie odrębnie zawartych umów, dostęp do Twoich danych mogą mieć podmioty, które świadczą dla nas usługi: kurierskie, księgowe, bankowe i hostingu www.ovh.pl .

W przypadku Klienta, który korzysta w Sklepie Internetowym ze sposobu płatności elektronicznych lub kartą płatniczą Administrator udostępnia zebrane dane osobowe Klienta, wybranemu podmiotowi obsługującemu powyższe płatności w Sklepie Internetowym. Administrator może przetwarzać następujące dane osobowe Usługobiorców lub Klientów korzystających ze Sklepu Internetowego: imię i nazwisko; adres poczty elektronicznej; numer telefonu kontaktowego; adres dostawy (ulica, numer domu, numer lokalu, kod pocztowy, miejscowość, kraj), adres zamieszkania/prowadzenia działalności/siedziby (jeżeli jest inny niż adres dostawy). W wypadku Usługobiorców lub Klientów nie będących konsumentami Administrator może przetwarzać dodatkowo nazwę firmy oraz numer identyfikacji podatkowej (NIP) Usługobiorcy lub Klienta. Podanie danych osobowych, o których mowa w punkcie powyżej może być niezbędne do zawarcia i realizacji Umowy Sprzedaży lub umowy o świadczenie Usługi Elektronicznej w Sklepie Internetowym. Każdorazowo zakres wymaganych do zawarcia umowy danych wskazany jest uprzednio na stronie Sklepu Internetowego oraz w Regulaminie Sklepu Internetowego.

Jednocześnie pragniemy Cię zapewnić, że bezpieczeństwo Twoich danych jest dla nas priorytetem, dbamy o nie poprzez zawarcie odpowiednich umów i stosowanie środków bezpieczeństwa. W procesie przetwarzania Twoich danych osobowych nie będziemy stosować zautomatyzowanego podejmowania decyzji, w tym profilowania.

Komentarze

Kiedy odwiedzający witrynę zostawia komentarz, zbieramy dane widoczne w formularzu komentowania, jak i adres IP odwiedzającego oraz podpis jego przeglądarki jako pomoc przy wykrywaniu spamu.

Zanonimizowany ciąg znaków stworzony na podstawie twojego adresu email (tak zwany hash) może zostać przesłany do usługi Gravatar w celu sprawdzenia czy jej używasz. Polityka prywatności usługi Gravatar jest dostępna tutaj: https://automattic.com/privacy/. Po zatwierdzeniu komentarza twój obrazek profilowy jest widoczny publicznie w kontekście twojego komentarza.

Media

Jeśli jesteś zarejestrowanym użytkownikiem i wgrywasz na witrynę obrazki, powinieneś unikać przesyłania obrazków z tagami EXIF lokalizacji. Odwiedzający stronę mogą pobrać i odczytać pełne dane lokalizacyjne z obrazków w witrynie.

Formularze kontaktowe

Ciasteczka

Jeśli zostawisz na naszej witrynie komentarz, będziesz mógł wybrać opcję zapisu twojej nazwy, adresu email i adresu strony internetowej w ciasteczkach, dzięki którym podczas pisania kolejnych komentarzy powyższe informacje będą już dogodnie uzupełnione. Te ciasteczka wygasają po roku.

Jeśli masz konto i zalogujesz się na tej witrynie, utworzymy tymczasowe ciasteczko na potrzeby sprawdzenia czy twoja przeglądarka akceptuje ciasteczka. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych i zostanie wyrzucone kiedy zamkniesz przeglądarkę.

Podczas logowania tworzymy dodatkowo kilka ciasteczek potrzebnych do zapisu twoich informacji logowania oraz wybranych opcji ekranu. Ciasteczka logowania wygasają po dwóch dniach, a opcji ekranu po roku. Jeśli zaznaczysz opcję „Pamiętaj mnie”, logowanie wygaśnie po dwóch tygodniach. Jeśli wylogujesz się ze swojego konta, ciasteczka logowania zostaną usunięte.

Jeśli zmodyfikujesz albo opublikujesz artykuł, w twojej przeglądarce zostanie zapisane dodatkowe ciasteczko. To ciasteczko nie zawiera żadnych danych osobistych, wskazując po prostu na identyfikator przed chwilą edytowanego artykułu. Wygasa ono po 1 dniu.

Administrator może przetwarzać dane zawarte w plikach Cookies podczas korzystania przez odwiedzających ze strony Sklepu Internetowego w następujących celach:

  • zapamiętywania Produktów dodanych do koszyka w celu złożenia Zamówienia;
  • zapamiętywania danych z wypełnianych Formularzy Zamówienia, 3.2.3. dostosowywania zawartości strony Sklepu Internetowego do indywidualnych preferencji Usługobiorcy (np. dotyczących kolorów, rozmiaru czcionki, układu strony) oraz optymalizacji korzystania ze stron Sklepu Internetowego;
  • prowadzenia anonimowych statystyk przedstawiających sposób korzystania ze strony Sklepu Internetowego.

Administrator informuje, że w każdej chwili użytkownik ma prawo do wyłączenia gromadzenia plików cookies poprzez zmianę parametrów swojej przeglądarki internetowej na urządzeniu końcowym.

Osadzone treści z innych witryn

Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę.

Witryny mogą zbierać informacje o tobie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować twoje interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie twoich interakcji z osadzonym materiałem jeśli posiadasz konto i jesteś zalogowany w tamtej witrynie.

Analiza statystyk

 

Z kim dzielimy się danymi

Na podstawie odrębnie zawartych umów, dostęp do Twoich danych mogą mieć podmioty, które świadczą dla nas usługi kurierskie (InPost), usługi hostingu www.ovh.pl . W przypadku Klienta, który korzysta w Sklepie Internetowym ze sposobu płatności elektronicznych lub kartą płatniczą Administrator udostępnia zebrane dane osobowe Klienta, wybranemu podmiotowi obsługującemu powyższe płatności w Sklepie Internetowym. Jednocześnie pragniemy Cię zapewnić, że bezpieczeństwo Twoich danych jest dla nas priorytetem, dbamy o nie poprzez zawarcie odpowiednich umów i stosowanie środków bezpieczeństwa. W procesie przetwarzania Twoich danych osobowych nie będziemy stosować zautomatyzowanego podejmowania decyzji, w tym profilowania.

Jak długo przechowujemy twoje dane

Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny od wykonania przedmiotu umowy lub do momentu, w którym ustanie ciążący na nas obowiązek prawny.

Jeżeli dane przetwarzamy na podstawie Twojej zgody, będziemy to robić do momentu jej wycofania przez Ciebie.

Jeśli zostawisz komentarz, jego treść i metadane będą przechowywane przez czas nieokreślony. Dzięki temu jesteśmy w stanie rozpoznawać i zatwierdzać kolejne komentarze automatycznie, bez wysyłania ich do każdorazowej moderacji.

Dla użytkowników którzy zarejestrowali się na naszej stronie internetowej (jeśli tacy są), przechowujemy również informacje osobiste wprowadzone w profilu. Każdy użytkownik może dokonać wglądu, korekty albo skasować swoje informacje osobiste w dowolnej chwili (nie licząc nazwy użytkownika, której nie można zmienić). Administratorzy strony również mogą przeglądać i modyfikować te informacje.

Jakie masz prawa do swoich danych

Jeśli masz konto użytkownika albo dodałeś komentarze w tej witrynie, możesz zażądać dostarczenia pliku z wyeksportowanym kompletem twoich danych osobistych będących w naszym posiadaniu, w tym całość tych dostarczonych przez ciebie. Możesz również zażądać usunięcia przez nas całości twoich danych osobistych w naszym posiadaniu. Nie dotyczy to żadnych danych które jesteśmy zobligowani zachować ze względów administracyjnych, prawnych albo bezpieczeństwa.

Jednocześnie chcemy Cię poinformować o przysługujących prawa. Masz prawo dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii, prawo do sprostowania (poprawiania) Twoich danych osobowych, ograniczenia ich przetwarzania oraz prawo do usunięcia danych osobowych. Możesz również wnieść skargę do Prezes UODO (na adres Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00 – 193 Warszawa).

W przypadku chęci skorzystania z przysługujących praw możesz się z nami skontaktować za pomocą:

info@jutrorano.pl 

Gdzie przesyłamy dane

Twoje dane o