Warsztaty kulinarne Wege Azja

Warsztaty kulinarne Wege Azja

Każdy poranek to początek dnia pełnego emocji

Jutro rano opowiedz nam swoją historię.

Uwielbiamy azjatyckie smaki. W weekend mieliśmy przyjemność odkryć ich wegetariańskie oblicze. Przyjemność to w tej sytuacji kluczowe słowo, otrzymaliśmy jej bardzo solidną dawkę! Czy też myślicie o jedzeniu jak o przyjemności? Warsztaty Wege Azja z Inessą Kim w Food Lab Studio to była prawdziwa uczta dla zmysłów! Czystą przyjemnością było być ich częścią.

DS100407

Wszyscy uczestnicy zjawili się przed czasem. W pomieszczeniu trochę zimno, ale atmosfera szybko się rozgrzała. Każdy dałby się pokroić za te pyszności, które miały zostać stworzone. W menu: 

  • Miyojk guk – tradycyjna zupa urodzinowa z algami
  • Dubu jorim – smażone tofu z pysznym ostrym sosem
  • Kimchi jjinppangmandu – bułeczki na parze z kimchi i warzywami
  • Mu michim – sałatka z rzodkiewki
  • Chow mein z warzywami
  • Matang – kandyzowane bataty
  • Deser z tapioki i mango
DS200309-Edit
MAG00050-Edit
Pracy sporo, ale kucharze wytrawni i chętni do pracy. Muszę przyznać, że bycie po drugiej stronie obiektywu ma tę niesamowitą moc perspektywy. Widzę skupienie, ruch oraz uśmiechy. Wspólne gotowanie ma w sobie coś wyjątkowego, a pod okiem mistrzyni koreańskiej kuchni to przepis na nieziemskie doznania. Gotowanie wieńczy wspólna uczta przy jednym stole, tak jak w Koreii, wszystkie dania podawane są na stół od razu. 
Z warsztatów z Inessą nikt nie wyjdzie głodny, a nawet może zabrać wszystko co nie zostało spałaszowane do domu by podzielić się wyjątkowym smakiem koreańskiej kuchni z bliskimi lub powrócić do niego raz jeszcze. 
Udział w warsztatach kulinarnych jest dla mnie jak podróż, obfitująca w przyjemności, intensywna i zawsze za krótka. Wciąż wracam do niej wspomnieniami i nie mogę się doczekać następnego razu. 
MAG00160

Zobacz także

inne galerie zdjęć